Η Ιστορία του Majoros Estate
για κρασί συνδεδεμένο με το terroir του διάσημου Tokaj
Ιδρυτής της είναι ο László Majoros, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αμπελοκαλλιέργεια από την παιδική του ηλικία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση με το terroir του Tokaj, ειδικά με το χωριό Tarcal.
Οι αμπελώνες του Majoros καλλιεργούνται με σεβασμό προς τη γη, ενώ η φιλοσοφία του οινοποιείου είναι να αναδείξει τη μοναδικότητα του κάθε τρύγου και των τοπικών εδαφών.


Majoros
Το οινοποιείο βρίσκεται στην περιοχή του Tarcal κι αποτελεί ένα από τα μικρότερα, αλλά πιο αξιόλογα οικογενειακά οινοποιεία της ζώνης Tokaj. Επικεντρώνεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών με έμφαση στις παραδοσιακές ποικιλίες του Tokaj, Furmint, Hárslevelű και Sarga Muskotaly.
Φημίζεται για τα προσεκτικά παραγόμενα γλυκά κρασιά, καθώς και για τα ξηρά κρασιά που παράγουν, τα οποία κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή οινόφιλων από όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία του οινοποιείου βασίζεται στην παράδοση της περιοχής σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, με στόχο τη δημιουργία αυθεντικών και χαρακτηριστικών κρασιών.
H περιοχή Tarcal
από την οποία παράγονται τα νέα κρασιά μας του οινοποιείου Majoros, βρίσκεται στην καρδιά της διάσημης αμπελουργικής ζώνης του Tokaj, στη βορειοανατολική Ουγγαρία. Πρόκειται για έναν ιστορικό οικισμό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παραγωγή του θρυλικού κρασιού Tokaj, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο φημισμένα γλυκά και ξηρά κρασιά παγκοσμίως!
Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό με ιστορικά μνημεία, όπως είναι οι εκκλησίες και τα παλαιά κτήρια, πολιτιστική κληρονομιά και υπέροχη φύση που προσελκύει όχι μόνο τους οινόφιλους αλλά και τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας.
Η οινοπαραγωγή στο Tarcal χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Η περιοχή φημίζεται για το ιδιαίτερο μικροκλίμα της και το ηφαιστειογενές έδαφος, το οποίο είναι ιδανικό για την καλλιέργεια σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γλυκών κρασιών. Σημαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής έπαιξε η ανάπτυξη της παραγωγής του γλυκού κρασιού Tokaj Aszú, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το «κρασί των βασιλέων».


To take wine into our mouths is to savor a droplet of the river of human history.
— Clifton Fadiman, writer