Τ α κ ρ α σ ι ά μ α ς
Τα κρασιά Tokaj, με τη μαγευτική τους γεύση που ταξιδεύει τις αισθήσεις, δεν έχουν χαρακτηριστεί τυχαία “το νέκταρ των βασιλέων”. Τα σταφύλια μαζεύονται στο χέρι το Νοέμβριο, πολύ μετά τη συνηθισμένη περίοδο συγκομιδής και έχουν ένα όχι και τόσο καλά κρυμμένο μυστικό: είναι υπερώριμα και προσβεβλημένα από τον μύκητα Botritis cinerea, ο οποίος αφυδατώνει τον καρπό, αυξάνοντας την περιεκτικότητα του σε σάκχαρα και χαρίζοντας μια μοναδική αρωματική παλέτα.